Ouderwetse IJsselderby op een zaterdagavond

By | 7 december 2016

Vandaag 25 jaar geleden

Een IJsselderby op een zaterdagavond! Ik kan me niet voorstellen dat de burgermeester van Deventer of Zwolle daar tegenwoordig nog toestemming voor zou verlenen. Een kwart eeuw geleden kan het gewoon. Nou ja, gewoon. Wedstrijden tussen Go Ahead Eagles en – dan nog – FC Zwolle kennen zelden een gewoon verloop.

’s Middags eerst csv Apeldoorn tegen ASC ’62 als opwarmer. ’s Avonds de altijd zwaar opgefokte tête-à-tête in de eerste divisie. Het gebeurt destijds allemaal op een vrij bescheiden level. Enkel de veiligheidsmaatregelen rondom het slagveld zijn naar eredivisie-maatstaven.

Go Ahead Eagles is op deze gedenkwaardige avond heer en meester in de Adelaarshorst. Het wordt 3-1. Jeroen Boere (2x) en Marco Heering brengen het roodgele legioen in vervoering. Henk Buimer scoort tegen. Henk Buimer ja, wie kent ‘m niet?

Niemand kan op dat moment bevroeden dat de eerstvolgende IJsselderby in competitieverband liefst vijf seizoenen op zich zal laten wachten. De bekerwinst uit het seizoen 1994-1995 buiten beschouwing gelaten mogen Eagles-supporters zelfs pas in het seizoen 2004-2005 weer een zege bejubelen op Olle.

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *