Rustige eerste kennismaking met de New Den

By | 27 december 2016

Vandaag 23 jaar geleden

Wie rond de Kerstdagen in London vertoeft, heeft de voetbalwedstrijden als het ware voor het uitzoeken. Dat is tegenwoordig het geval. Drieëntwintig jaar geleden was het ook al zo.

Derde Kerstdag 1993 begint voor mij in Bermondsey, op de zuidelijke Thames-oever. Millwall ontvangt Portsmouth. Kick-off 12 noon. Aftrap om twaalf uur ’s middags. Het betreft mijn eerste kennismaking met de New Den, het nieuwe onderkomen van de berucht(st)e club van de Engelse hoofdstad. Het stadion is iets meer dan vier maanden eerder geopend. Hooligan proof. Voor de Bushwackers en consorten, de ‘trouwe volgers’ die hun club al zoveel ellende hebben bezorgd en hun buurt met alle denkbare middelen verdedigen tegen scum van buitenaf, valt er naar verluidt weinig te slopen.

Hoewel de bezoekers uit Portsmouth met hun 6:57 Crew in die dagen ook een bedenkelijke reputatie genieten, kan ik in alle rust voetballen kijken. Voor het schappelijke bedrag van 10 Pond word ik niet opgeschrikt door ongeregeldheden of wat dan ook. Te genieten valt er trouwens weinig. Het eindigt zoals het begint: 0-0.

Of de supportersgroepen van beide clubs in de ‘derde helft’ hun naam eer aan hebben gedaan, weet ik niet. Dan zit ik namelijk al in de metro op weg naar Craven Cottage, in het zuidwesten van de stad. Fulham tegen Port Vale kent een aanvangstijdstip van drie uur. Enige haast is daarom na afloop wel geboden om de aftrap van wedstrijd nummer twee van die middag mee te beleven.

27 december 1993 Millwall – Portsmouth

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *