Tiental Go Ahead Eagles stelt eerste uitzege veilig

By | 5 februari 2017

Go Ahead Eagles heeft zaterdagavond in Nijmegen de eerste uitoverwinning van het seizoen behaald. Door de 1-2 bij NEC  brachten de Deventenaren hun achterstand op de overige clubs in de degradatiezone van de Eredivisie terug tot overzichtelijke porties.

Vanwege een belachelijke uitsluiting voor Elvis Manu moest Hans de Konings ploeg bijna 25 minuten lang met tien man een 0-2 voorsprong zien te verdedigen. De uitblinker aan Eagles-kant kreeg van Björn Kuipers in de 67e minuut zijn tweede gele kaart vanwege een vermeende schwalbe in het strafschopgebied. Een foute beoordeling van de scheidsrechter uit Oldenzaal. De bij vlagen ongrijpbare Manu werd wel degelijk aangetikt toen hij langs Dyrestam snelde op weg naar de mogelijke 0-3. In plaats van een penalty kreeg de maker van de openingsgoal een rode kaart van de supermarktbaas uit Oldenzaal.

Met een weergaloze slalom, waarbij hij zich langs vijf NEC’ers worstelde, had Manu in de twaalfde minuut de score geopend in het voordeel van de bezoekers. Dertien minuten later verdubbelde Jarchinio Antonia de voorsprong voor Go Ahead Eagles. De rechtsbuiten werd op volle snelheid diep gestuurd door Pedro Chirivella en rondde vervolgens bekwaam af. Zodoende stond het na 25 minuten 0-2. Een ongekende weelde voor de rode lantaarndrager.

Vlak na rust liet de elf van Hans de Koning na de wedstrijd voortijdig te beslissen. Na het wegsturen van Manu drong het zwakke NEC weliswaar aan, de aansluitingstreffer van Grot viel echter pas in de blessuretijd. Te laat om de winst van Go Ahead Eagles nog ongedaan te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *