Kredietverstrekker verdient credits voor stadion

By | 7 februari 2017

Vandaag 8 jaar geleden

Op weg naar de landstitel van 2009 ben ik als clubkaarthouder meerdere keren van de partij bij thuiswedstrijden van AZ. Wat tegenwoordig de naam AFAS Stadion draagt staat acht jaar geleden nog onder het beheer van Dirk Scheringa.

Het verstrekken van kredieten zal later dat jaar de val inluiden van de grote baas van de DSB Bank. De toenmalige AZ-voorzitter verdient hoe dan ook de credits voor de bouw van een kampioenselftal en een van de fraaiste voetbalstadions van ons land. Voordat hij in opspraak raakt, begint met Dirk Scheringa in Alkmaar de victorie. Die landstitel neemt niemand de supporters van Alkmaars voetbaltrots meer af.

Het stadion van AZ ziet er gelikt uit, zeker wanneer ik het vergelijk met z’n voorganger de Alkmaarder Hout. Het DSB (of AFAS) Stadion kent nochtans één minder prettige kant: die vreselijke wind. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het altijd waait in de Noord-Hollandse stad. Wie toevallig in een verkeerd zit, krijgt de volle laag. En als de regen dan ook nog eens met bakken uit de hemel komt, zoals als op 7 februari 2009 bij AZ tegen Willem II het geval is, dan is het geen onverdeeld pretje om in het Alkmaarse stadion op de tribune te zitten.

7 februari 2009 Alkmaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *