Rentree Sjoerd Overgoor bij Go Ahead Eagles

By | 15 juli 2017

Zoals mocht worden verwacht won Go Ahead Eagles zaterdagavond ook z’n derde wedstrijd in de voorbereiding. Belangrijker dan de 8-2 overwinning tegen het Sallands streekelftal was de rentree van Sjoerd Overgoor bij de Deventenaren. De middenvelder keerde afgelopen week na een absentie van twee jaar terug op het oude nest.

De Deventer supporters die zaterdagavond de voorbereidingsklassieker in Heeten bijwoonden, toonden zich verheugd over het weerzien van de gangmaker. Toen Overgoors werkdag er in de tweede helft opzat en Thijs Dekker zijn plaats innam, klonk er een dankbaar applaus vanaf de zijlijn.

In het derde oefenduel incasseerde de eredivisiedegradant z’n eerste tegentreffers. De absentie van Joey Groenbast, Lum Rexhepi en La Vere Corbin-Ong maakte duidelijk dat Go Ahead Eagles achterin nog wel wat extra ervaring en body kan gebruiken.

Met name in de eerste 45 minuten draaiden de profs vrij stroef. Bij rust stond het slechts 2-1 in het voordeel van de Deventenaren. Leon de Kogel speelde bij beide treffers een belangrijke rol. De openingsgoal nam de lange aanvalsleider zelf voor z’n rekening. Kort voor rust fungeerde De Kogel als aangever voor de hernieuwde voorsprong door Shadrach Egan.

Sam Hendriks (2), Shadrach Egan (2), Pieter Langedijk en invaller Patrick Maneschijn vonden in de tweede helft het net voor Go Ahead Eagles.