Başakşehir tussen Adelaarshorst en koningsklasse

By | 1 augustus 2017

Vandaag 3 jaar geleden

Het kan soms snel gaan in de voetballerij. Drie jaar geleden komt Istanbul Büyükşehir Belediyespor, kersvers kampioen van de Turkse 2. Lig, een potje sparren in de Adelaarshorst. Zesendertig maanden later debuteert het onder de naam Başakşehir Futbol Kulübü in de voorronde van de Champions League.

Voor Go Ahead Eagles betekent de confrontatie op een zonnige vrijdagavond met de vierde club uit de Bosporus-metropool de afsluiting van de voorbereiding. De generale repetitie verloopt naar wens voor de Deventenaren. Door doelpunten van Xandro Schenk en Alex Schalk blijven ze de in de Süper Lig teruggekeerde opponent betrekkelijk eenvoudig met 2-0 de baas. De voor het eerst in de Adelaarshorst keepende Mickey van der Hart houdt zowaar de nul.

Go Ahead Eagles maakt op zijn beurt eveneens duidelijk hoe snel het kan gaan in de voetballerij. Van de dertien spelers die coach Foeke Booy die avond laat meedoen dragen er elf slechts drie jaar later niét meer het roodgele shirt. Van der Hart, Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Türüc, Van Ooijen, De Sa, Kolder, Schalk, Rijsdijk en Reimerink verdienen tegenwoordig elders hun brood. Alleen Schenk en de teruggekeerde Sjoerd Overgoor mogen zich nog Eagle noemen daags voordat Istanbul Başakşehir ten koste van Club Brugge gaat proberen een plekje in de play-offs voor de groepsfase van de koningsklasse veilig te stellen.

1 augustus 2014 Deventer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *