Met glaswerk langs de zijlijn in Groothertogdom

By | 11 augustus 2017

Vandaag 5 jaar geleden

Luxemburg geniet nou niet bepaald wereldwijde faam als voetballand. Bij wedstrijden in de hoogste speelklasse in het Groothertogdom gaat het er iets gemoedelijker aan toe dan elders.

Om vijf jaar geleden de clash tussen Racing FC Union Lëtzebuerg en Etzella Ettelbrück te kunnen bijwonen hoef ik niet al te veel moeite te doen om een entreebewijs te bemachtigen. Het Stade Achille Hammerel in de wijk Verlorenkost stroomt niet vol. De auto parkeren aan de Rue Auguste Lumière levert evenmin onoverkomelijke problemen op.

De weinige toeschouwers die de moeite hebben genomen het duel bij te wonen, nemen het er van. Gezellig met z’n allen samenklonteren bij het stadionbuffet in de hoek van de hoofdtribune. Met een pilsje binnen handbereik de laatste nieuwtjes doornemen en tussendoor eens een blik werpen op wat er op aangrenzende veld gebeurt… Dat het glazen flessen betreft, daar stoort in Luxemburg niemand zich aan. Hoeveel jaar stadionverbod zou er in Nederland staan op het meenemen van glaswerk?

11 augustus 2012 Luxemburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *