Osasuna laat zich door Getafe op de horens nemen

By | 27 augustus 2017

Vandaag 11 jaar geleden

Zoals wellicht bekend houdt men er in Pamplona nogal vreemde vormen van folklore op na. Je moet het maar leuk vinden om opgejaagd door briesende stieren door de smalle straatjes van het oude centrum te rennen. Ik zie er eerlijk gezegd de lol niet zo van in. Wat is nou de kick van om je door de op hol geslagen rundvlees op de horens te laten nemen? Andere landen, andere gebruiken, daar zal ik het maar op houden.

Voetballen doen ze in Navarra met wisselend succes. Elf jaar geleden heeft Club Atlético Osasuna zijn succesvolste seizoen ooit achter de rug. De vierde plek in de eindrangschikking van de Primera Division geeft zelfs recht op deelname aan de kwalificatie voor de Champions League. Dat feest gaat niet door. Hamburger SV verwijst Osasuna naar wat toen nog UEFA Cup heet.

Ik ben er zelf getuige hoe ook de competitiestart in het water valt voor Pamplona’s voetbaltrots. Voor bijna 20.000 toeschouwers in het knusse thuisarenaatje neemt Getafe de roodhemden lelijk op de horens. Het door de Duitser Bernd Schuster getrainde gezelschap uit de Madrileense voorstad is Osasuna in het Estadio Reyno de Navarra met 0-2 te slim af.

Wat me het meeste bij is gebleven is de terugreis per nachtbus naar Madrid. Een nachtelijke rit van ruim 400 kilometer. Van slapen komt onderweg niet veel terecht. Zodat ik op de vroege maandagochtend enigszins geradbraakt in de Spaanse hoofdstad terugkeer.

27 augustus 2006 Pamplona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *