Go Ahead Eagles ook niet langs FC Volendam

By | 8 september 2017

Het was tekenend dat de spits van de tegenpartij na het laatste fluitsignaal werd toegezongen. Voor oud-Eagle Teije ten Den gingen de handen op elkaar. De aanhang van Go Ahead Eagles onthaalde de eigen spelers daarentegen op gefluit na de 1-1 tegen FC Volendam. Na het derde gelijkspel op rij liet een deel van de 7.331 toeschouwers in De Adelaarshorst nadrukkelijk z’n afkeuring blijken.

Elke 1-1 is anders. Met dezelfde score tegen NEC en zeven dagen eerder uit bij Helmond Sport namen de supporters van Go Ahead Eagles, zij het knarsetandend, genoegen. Vrijdagavond baanden de eerste voortekenen van wat weleens een hete herfst kan worden in Deventer zich al voorzichtig aan. Tegen het eveneens nog zonder overwinning zijnde FC Volendam kwam de eredivisiedegradant zelfs goed weg met een punt.

Toen de Italiaan Stefano Beltrame zijn eerste basisoptreden al na één minuut en achttien seconden bekroonde met een doelpunt, gingen de verwachtingsvolle bezoekers in de Adelaarshorst er eens goed voor zitten. Maar in de 88 minuten die volgden hoefden zij niet meer op te springen om te juichen.

In de tweede helft namen de bezoekers het heft in handen. Via uitgerekend Ten Den volgde al na tien minuten de gelijkmaker. ‘Man of the Match’ Sonny Stevens en de lat stonden vervolgens een voorsprong in de weg voor de Volendammers.

Vijf minuten voor het einde had Sam Hendriks Go Ahead Eagles zowaar de zege kunnen bezorgen. De Eagles-topscorer ging alleen op Hobie Verhulst af, maar zag zijn inzet door de FC Volendam-doelman tot corner verwerkt worden.