Het Volksparkstadion is niét van Schalke 04

By | 30 september 2017

Vandaag 17 jaar geleden

Van alle voetbalwedstrijden waar ik ooit langs de lijn heb gezeten of gestaan kan er maar eentje de meest gedenkwaardige zijn: Hamburg, 21 juni 1988 West-Duitsland – Nederland, halve finale EK. “Het Volksparkstadion is van Oranje!” Nederland wordt opnieuw bevrijd, opa krijgt z’n fiets terug en aan het trauma van 1974 komt een einde.

De zevende Bundesligaspeeldag van het seizoen 2000-2001 roept wat dat betreft beduidend minder prettige herinneringen op. Zeventien jaar geleden is het Volksparkstadion duidelijk niét van Schalke 04. Ik beleef weliswaar een genoegzame dag in de Noord-Duitse metropool, de wedstrijd is het enige dat tegenvalt. De 52 D-Mark voor een kaartje op de Südtribüne had ik bij nader inzien beter ergens anders aan kunnen besteden. Met 2-0 gaat het elftal van Huub Stevens kopje onder aan de oevers van de Elbe.

Het stadion is er in vergelijking met 1988 wel duidelijk op vooruit gegaan. Van de oude bak van weleer is niets meer over. Met het oog op het wereldkampioenschap van 2006 heeft het Volksparkstadion een fraaie facelift ondergaan. Een hele verbetering mogen we wel zeggen.

30 september 2000 Hamburg

Een gedachte over “Het Volksparkstadion is niét van Schalke 04

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *