Nieuwe hal open voor Champions League-volleybal

By | 25 oktober 2017

Vandaag 10 jaar geleden

Het is vandaag op de kop af tien jaar geleden dat de Topsporthal van het Apeldoornse Omnisportcentrum in gebruik wordt genomen. Hoewel de volleybalhal van het gemeentelijk sportpaleis alles behalve klaar is, worden kosten noch moeite gespaard om de Champions League-wedstrijd tussen Piet Zoomers Dynamo en het Belgische Knack Randstad Roeselare doorgang te laten vinden.

De ‘grote’ hal staat in de steigers en zal pas ruim een jaar later officieel worden geopend. In het najaar van 2007 zijn de bouwers nog druk doende geschikt hout te zoeken voor de wielerbaan die er komt te liggen. Door de deelname van Piet Zoomers Dynamo aan de belangrijkste Europese clubcompetitie moet de ‘kleine’ volleybalhal sneller dan gepland de deuren openen.

Dynamo en de Gemeente Apeldoorn willen uiteraard goed voor de dag komen. Vandaar dat er op de bouwplaats met man en macht aan wordt gewerkt om de fonkelnieuwe zaal gebruiksklaar te maken. Met kunst en vliegwerk slagen werklui er in om tijdig een net neer te hangen… Ondanks het ontbreken van trapleuningen en ander interieur stromen de tribunes vol bij de première. De crème de la crème van de lokale sportwereld is aanwezig. Iedereen die erbij hoort en gezien wil worden, is er. Niemand ontbreekt.

De 1-3 nederlaag van Piet Zoomers Dynamo’s ten spijt slaat de Sportstad Apeldoorn geen gek figuur bij de premièrevoorstelling in de nieuwe hal.

25 oktober 2007 Apeldoorn

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *