TuS Koblenz bestemming van reisje langs de Rijn

By | 2 november 2017

Vandaag 9 jaar geleden

Op weg naar Zuid-Duitsland was ik er al vaak langs gereden. Negen jaar geleden komt het er zowaar van om eens een tussenstop in te lasten in Koblenz. Ik vind het weleens tijd worden om de plaatselijke Turn- und Sportverein in de Tweede Bundesliga aan het werk te zien.

Met Tom zak ik de Rijn af. De afstand van ruim 300 kilometer valt te overzien. Het is bovendien zondag. Met de drukte valt het mee. Stadion Oberwerth ligt aan de Bundesstrasse 327, ingeklemd tussen Rijn en Moezel. Parkeren aan de Jupp-Gauchel-Strasse is van een andere orde. Dat kost behoorlijk wat moeite. Het lijkt er wel op of de plaatselijke veldwachterij voetbalfans zo ver mogelijk van het stadion wil weghouden. Er staat ons zodoende een behoorlijke wandeling te wachten vanaf de plek waar ik mijn Ford Focus wél mag neerzetten. Het aangename weer is nochtans een bijzonder prettige bijkomstigheid.

Van de wedstrijd tegen die Zebras uit Duisburg, die eindigt in een 1-1 gelijkspel, krijgt niemand het warm. De bijna zomerse temperaturen vergoeden veel. Ik heb in Duitsland zelden meegemaakt dat in november het kwik stijgt tot om en nabij de twintig graden. In Stadion Oberwerth staan veel van de 8629 toeschouwers zelfs in hun T-shirt op de tribune. Zónder een longontsteking op te lopen…

2 november 2008 Koblenz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *