csv Apeldoorn dupeert zichzelf tegen Berkum

By | 27 januari 2018

Csv Apeldoorn heeft de winterslaap niet bijster goed doorstaan. Op de 5-1 zeperd in Urk volgde zaterdagmiddag op eigen veld wederom een verliespartij. Met de 1-2 tegen Berkum dupeerden de Apeldoorners vooral zichzelf.

Op het gure sportpark Orderbos betrof het een volkomen onnodige nederlaag. De eerste helft was van beide kanten niet hoogstaand. Desondanks gingen de Zwollenaren met een voorsprong rusten. Na een eigen doelpunt van de onfortuinlijke Rob Diderik (23.) bracht Mark Bloemendaal (38.) de bezoekers zelfs met 0-2 aan de leiding.

Pas na die tweede tegengoal schrok de mat acterende thuisploeg wakker en zat het csv ook niet echt mee. Lat (Maikel Lange) en paal (Jamarro Diks) stonden de aansluitingstreffer kort voor en kort na de rust in de weg. Na een uur bracht de sterk spelende Jamarro Diks met zijn 1-2 csv toch weer terug in de wedstrijd.

Twee gele kaarten in twee minuten tijd voor Richard van Schooten betekende een nieuwe terugslag voor de Apeldoorners. Terwijl de zwak leidende scheidsrechter Wijma het neerhalen van de doorgebroken Steven van Es op slag van rust niét met een rode kaart bestrafte, mocht de van Spakenburg teruggekeerde aanvaller wél voortijdig inrukken. Commentaar op de leiding kwam Van Schooten te staan op een eerste vermaning. Met het iets te hard teruggooien van de bal naar een tegenstander was het einde wedstrijd. Een niet al te slimme reactie, maar wel erg zwaar bestraft.

Tien csv’ers slaagden er in het resterende kwartier niet in alsnog de gelijk te maken.