Vanaf Kings Cross met de trein naar Stevenage

By | 30 januari 2018

Vandaag 1 jaar geleden

De avondspits in London is een wonderbaarlijk fenomeen. Wie in de Engelse hoofdstad aan het einde van de middag of het begin van de avond per openbaar reist, kan verzekerd van zijn van een ‘gezellige’ drukte…

Wij Nederlanders hebben er altijd een handje van om flink te klagen. Vergeleken met wat de massa’s die in Londen op weg naar huis gaan te verduren krijgen valt het bij ons met de ongemakken alleszins mee. Op metro- en treinstations is het dagelijks een gekrioel van jewelste. In de forenzentreinen out of the City is het altijd flink proppen en dringen. Het bemachtigen van een zitplaats is alles behalve een vanzelfsprekendheid. Treinreizigers moeten hoe dan ook met alles rekening houden. Delays, cancellations, shortages of platforms… Ze zijn aan de orde van de dag.

Ik verblijf in London om Draisma Dynamo in de achtste finales van de Challenge Cup te zien volleyballen tegen IBB Polonia. Aangezien er de voorafgaande avonden – uiteraard – ook gevoetbald wordt, waag ik me in het gewoel. Je moet er wat overhebben om de reserves van Tottenham Hotspur in actie te zien tegen de reserves van Southampton.

Het duel uit de Premier League 2 wordt afgewerkt in Stevenage, een 40-tal kilometers ten noorden van de hoofdstad. Gelukkig valt de drukte op Kings Cross, waar mijn trein vertrekt, te overzien.

30 januari 2017 London

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *