Coolen Alterno laat VC Sneek ontsnappen

By | 21 februari 2018

Een stunt leek lange tijd tot de mogelijkheden te behoren bij de ouverture van de kampioenspoule. Coolen Alterno nam brutaal een 2-1 voorsprong in sets tegen VC Sneek, maar zag zich uiteindelijk niet beloond voor de gedane inspanningen. In de beslissende vijfde set ging het na een 13-12 voorsprong alsnog mis.

Het eerste play-offduel begon woensdagavond hoe dan ook bijzonder veelbelovend voor de Apeldoornse volleybalsters. Met 25-21 besliste de wilskrachtige thuisploeg de eerste set overtuigend in z’n voordeel. De toeschouwers in de Alternohal gingen er eens goed voor zitten. Een vlotte 0-9 achterstand in het tweede bedrijf bleek evenwel iets te veel van het goede om nog ongedaan te maken. Met 16-25 trokken de Friezinnen de score weer gelijk.

In de derde set hielden beide ploegen elkaar tot 22-22 in evenwicht. Alterno’s speelsters lieten zich bij een arbitrale beslissing in hun nadeel niet uit het veld slaan en toonden veerkracht door de set met 25-22 te winnen. Een verrassing leek in de maak. Zover kwam het niet. Na een 18-25 nederlaag in het vierde bedrijf moest een vijfde set de beslissing brengen. Coolen Alterno bleef hierin steken op twee punten van de overwinning en moest zodoende genoegen nemen met één punt.