Met de Northern Line naar eindpunt High Barnet

By | 23 februari 2018

Vandaag 10 jaar geleden

West Ham United, Arsenal, Tottenham Hotspur, Wimbledon FC, Millwall, Crystal Palace, Queens Park Rangers, Chelsea, Leyton Orient, Fulham, Charlton Athletic, Brentford FC. In deze volgorde heb ik tussen 1985 en 2005 de willekeurige profvoetbalclubs van London ‘afgewerkt’.

Van de twee nog ontbrekende Londense clubs op mijn lijst bezoek ik tien jaar geleden eindelijk een thuiswedstrijd. Eerst komt Barnet FC aan de beurt. Later dat jaar zal ook nog een uitstapje volgen naar Dagenham & Redbridge. Dat maakt de lijst compleet.

The Bees zoemen destijds in het Underhill Stadium. Deze bijenkorf is al sinds 1907 gelegen in the London Borough of Barnet, in het uiterste noorden van de Engelse hoofdstad. Om er te komen moet ik een northbound tube nemen van de London Underground. Vanaf station High Barnet, eind- en/of beginpunt (ligt er aan welke kant je op moet…) van de Northern Line is het onderkomen van Barnet FC binnen een tiental minuten te voet bereikbaar.

Erg druk is het niet voor de thuiswedstrijd in de Coca Cola League Division 2 tegen de Milton Keynes Dons. Een publieksmagneet is Underhill nooit geweest. Het iets meer dan 6.000 plaatsen tellende stadionnetje zit zelden vol.

23 februari 2008 Barnet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *