Bestuurster van EHBO-karretje geeft plankgas

By | 24 februari 2018

Vandaag 4 jaar geleden

Dankzij televisiestations moeten voetballiefhebbers tegenwoordig op de meest bizarre dagen en tijden opdraven om hun favoriete club in actie te zien. Er wordt – terecht – heel wat afgeklaagd. Maar zo bont als in Spanje of Portugal maken ze het in West-Europa niet zo gauw. Nog niet, althans.

Vier jaar geleden vergezel ik de bekende trainer van een gerenommeerde amateurclub uit Vaassen op een van zijn snuffelstages naar Barcelona. Nadat hij op zondag is wezen scouten bij de derde divisietopper Terrassa FC – Santfeliuenc FC, sluiten we onze trip op maandagavond af in het Estadi RCD Espanyol de Barcelona in Cornellà-El Prat.

We hoeven ons niet te haasten, kunnen de hele dag sightseeën in de Catalaanse hoofdstad. Het aanvangstijdstip van de wedstrijd Espanyol tegen Villarreal is immers pas vastgesteld om tien uur ’s avonds. Juist ja, 22.00 uur. Over publieksvriendelijke tijden gesproken. En dan vinden ze het nog gek ook dat stadions niet vol zitten…

Het stadionpersoneel laat zich er in elk geval niet door van de wijs brengen. Aan scherpte ontbreekt het niet. De bestuurster van het karretje waarmee geblesseerde spelers worden vervoerd (of afgevoerd?) scheurt op het late tijdstip gewoon plankgas over het veld.

Als rond middernacht het eindsignaal heeft geklonken, rijden op deze maandag die inmiddels is overgegaan in de dinsdag geen metro’s meer vanuit Cornellà. De laatste treinen naar het centrum zijn al weg.

24 februari 2014 Cornellà-El Prat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *