Sporting Braga met de rug tegen de muur in derby

By | 6 maart 2018

Vandaag 3 jaar geleden

Het Estádio Municipal de Braga is één van meest fascinerende sportarena’s ter wereld. In het stadion waar het Nederlands elftal zich tijdens EURO’2004 plaatst voor de halve finale, staat altijd één ploeg met de rug tegen de muur. Letterlijk!

Achter één van beide doelen in het EK-stadion in de Noord-Portugese stad bevindt zich geen tribune, maar vult een steile rotswand het open gedeelte op. Een architectonisch hoogstandje van ‘bouwmeester’ Eduardo Elísio Machado Souto de Moura. Je moet het maar verzinnen. Uitermate artistiek. Heel bijzonder.

Het decor is al eenmalig, qua ambiance en akoestiek kan Braga’s gemeentelijke sporttempel eveneens moeiteloos wedijveren met de sfeervollere voetbalstadions op deze aardkloot. Voor een goede stemming is een fanatiek meelevende supportersschare noodzakelijk. Als Sporting Clube de Braga stuit op de Futebol Clube uit het 55 kilometer zuidelijker gelegen Porto, hoe je je daar als toeschouwer geen zorgen over te maken. Dan gaat het los.

Ik tref het, val in het seizoen 2014-2015 met de neus in de boter. Zuid-Europees temperament in optima forma in Noord-Portugal.

6 maart 2015 Braga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *