Belachelijke rode kaart nekt csv Apeldoorn

By | 10 maart 2018

Meer dan 80 minuten met tien tegen twaalf voetballen bleek net iets teveel van het goede voor csv Apeldoorn. Alsof de 2-3 nederlaag tegen laagvlieger NSC Nijkerk al niet pijnlijk genoeg was, was het meest pijnlijke dat een belachelijke rode kaart er aan ten grondslag lag.

Scheidsrechter Midden deed zich zaterdagmiddag nadrukkelijk gelden op sportpark Orderbos. Helaas soms iets té veel. Al na negen minuten meende de leidsman een ‘dertien in een dozijn-duel’ van Melvin Bresser te moeten bestraffen met geel. Een nogal zware sanctie gezien de tamelijk onschuldige aard van het vergrijp. Toen csv’s rechterverdediger aansluitend de euvele moed had commentaar te leveren op de beslissing, toonde het autoritaire baasje met de fluit Bresser zijn tweede gele kaart. Rood dus. Een veel te zware straf. Een wedstrijd aanvoelen is ook een kwaliteit.

NSC profiteerde vrijwel meteen. Twee minuten later kwam het elftal uit Nijkerk aan de leiding. Met hun eerste schot op doel bracht Rozema de bezoekers op 0-1.

Het gretige csv liet zich door deze dubbele tegenslag niet uit het veld slaan. Met Maikel Lange en Sander Krijns als aanjagers bogen de Apeldoorners de opgelopen achterstand binnen een kwartier om in een voorsprong. In de 21e minuut rondde Lange een fraaie csv-aanval over meerdere schijven doeltreffend af. Zes minuten later kopte David Spoelstra het tiental van coach Jeroen Burghout zowaar op 2-1.

Na de rust buitte NSC het numerieke overwicht uit. Al na tien minuten viel de gelijkmaker door Van den Brom. Zeven minuten voor het einde bezorgde Cornelisz de Nijkerkers de overwinning.

Een wanhoopsoffensief, waarbij zelfs keeper Patrick Jansen zich aan het front meldde, mocht niet meer baten voor csv Apeldoorn.