Wuppertaler SV krijgt de LTU Arena niet vol

By | 12 maart 2018

Vandaag 13 jaar geleden

De legendarische overwinning uit 1956 van Abe Lenstra en consorten op Weltmeister West-Duitsland is van ver voor mijn tijd. In het oude Rheinstadion van Düsseldorf ben ik jaren later echter ook getuige van menig heroïsch voetbalgevecht.

Ik maak er in 1988 live mee hoe Marco van Basten tijdens het EK van 1988 drie keer scoort namens Oranje tegen Engeland. Ik zie 1.FC Kaiserslautern er in mei 1991 een vorentscheidende stap zetten op weg naar de Deutsche Meisterschaft. Ajax ‘in ballingschap’, later dat jaar, tegen Rot Weiss Efurt en Osasuna is weer een heel andere belevenis. Als gevolg van het beruchte ‘staafincident’ moeten de Amsterdammers voor de UEFA Cup voor straf twee wedstrijden uitwijken naar Düsseldorf. Wie herinnert het zich nog?

In 2005 is dat allemaal voltooid verleden tijd. Het Rheinstadion gaat in 2002 tegen de vlakte. Twee jaar later neemt Fortuna Düsseldorf z’n intrek in het fonkelnieuwe, op dezelfde plek gebouwde LTU Arena. De moderne arena wordt eigenlijk uit de grond gestampt met het oog op het WK voetbal in Duitsland. Maar vreemd genoeg wordt er in 2006 wél in Kaiserslautern en Leipzig gevoetbald, maar niét in Düsseldorf. Allemaal politiek!

Dat de Düsseldorfs plaatselijke voetbaltrots in het seizoen 2004-2005  is afgezakt naar de Regionalliga Nord, dan de op twee na hoogste speelklasse bij onze oosterburen, mag de pret niet drukken. De derby tegen Wuppertaler SV vindt dat seizoen gewoon plaats in de 55.000 plaatsen LTU Arena.

Erg veel problemen om voor die wedstrijd een toegangskaartje te bemachtigen, levert het me niet op. Het is niet uitverkocht.

12 maart 2005 Düsseldorf

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *