‘Bolo’ Zenden signeert en poseert voor Boro-fans

By | 20 maart 2018

Vandaag 13 jaar geleden

Het noordoosten staat niet bepaald te boek als het meest bruisende deel van Engeland. Ik kan me moeilijk voorstellen dat toeristen er in groten getale langs de oevers van de Tyne, de Wear of de Tees op uit trekken. Voetbal lijkt me zo’n beetje het enige waarvoor iemand naar deze nogal naargeestige streek reist.

De ooit bloeiende ijzerindustrie heeft in een stad als Middlesbrough nogal wat roestplekken achtergelaten. Ik weet niet hoe het er anno 2018 uitziet, dertien jaar geleden maakt datgene wat ik er aantref een nogal vervallen indruk op me.

Met Willy, Jan en Roy vormt de wedstrijd tussen Middlesbrough en Southampton de afsluiting van een weekendje voetballen kijken. We zijn een dag eerder begonnen met Sunderland – Coventry City. Deze zondag staat er 45 kilometer zuidelijker een bezoek aan het Riverside Stadium op het programma.

Boro beleeft in die periode de meest succesvolle jaren uit z’n historie. Met het winnen van de League Cup wint de in 1876 opgerichte club een jaar eerder voor het eerst in de geschiedenis een prijs. Steve Mc Claren staat als manager aan het roer. De huidige Engelse bondscoach Gareth Southgate draagt de aanvoerdersband. Met George Boateng, ‘Jimmy Floyd’ Hasselbaink, Michael Reiziger en Boudewijn Zenden staan er op dat moment zelfs vier Nederlanders onder contract.

Voor aanvang van de wedstrijd voldoet Bolo op de parkeerplaats voor de hoofdingang gewillig aan de verzoeken van de handtekeningenjagers. Een verzoek van een landgenoot om te poseren voor een foto willigt Zenden eveneens lachend in.

20 maart 2005 Middlesbrough

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *