ME van Boedapest laat niets aan het toeval over

By | 25 maart 2018

Vandaag 7 jaar geleden

Boedapest huisvest veel vergane glorie. De tramstellen die zich piepend en krakend door de straten van de Hongaarse hoofdstad voortbewegen rollen bij ons hooguit door het Openluchtmuseum in Arnhem.

Het Hongaarse voetbal heeft ook wel eens betere tijden gekend. De Magische Magyaren, die aan het begin van de jaren ’50 onder aanvoering van majoor Puskas over Europa’s velden wervelen, leven alleen nog voort in herinneringen en overleveringen.

Voor het EK-kwalificatieduel tegen Nederland stroomt het naar de legendarische Ferenç Puskas vernoemde Nepstadion nochtans ouderwets vol. Oude betonbak. Boordevol historie. De bühne waar de Hongaarse wonderploeg van weleer tot grootste daden kwam. Aan nostalgie geen gebrek.

Anno 2011 doen enkel ’s lands beruchte hooligans nog weleens van zich spreken. Vandaar dat de Hongaarse politie tijdens de wedstrijd niets aan het toeval overlaat. Op de beveiliging van het aanwezige Oranje-legioen valt weinig aan te merken. Een klein leger aan in vol gevechtsornaat gestoken ME’ers schermt mij en de andere supporters in het uitvak af van op bloed beluste Hongaren…

25 maart 2011 Boedapest

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *