Eenmalig gevoel en nat pak op vernieuwd Wembley

By | 29 maart 2018

Vandaag 2 jaar geleden

De Twin Towers van weleer hebben moeten plaatsmaken voor een enorme boog. Het dak kan sinds de verbouwing helemaal dicht. Het gras is als vanouds ‘heilig’. En als 80.000 Engelsen uit volle borst het God save the Queen meezingen, blijft het kippenvel als vanouds over de rug lopen.

Ik ben in de loop der jaren in mooiere sportarena’s geweest, toch blijft het eenmalige gevoel dat Wembley losmaakt onovertroffen. Bij het vriendschappelijke onderonsje dat Oranje in 2016 afwerkt tegen de Engelsen ben ik daarom haast vanzelfsprekend van de partij.

Zo’n dak dat dicht kan en de ontelbare faciliteiten die het vernieuwde Wembley met name de rijken en welgestelden biedt zijn leuk en aardig, niets weegt echter op tegen een ouderwetse regenbui! Wie de pech heeft in de stromende regen te moeten wachten om toegang te krijgen tot het stadion, beleeft weinig plezier aan de nieuwste technische snufjes en de meest geavanceerde VIP-ruimten.

Helaas behoor ik tot de ongelukkigen die in de rij staan, nergens kunnen schuilen en de volle laag krijgen. Met een nat pak tot gevolg.

Verscherpte veiligheidsmaatregelen als gevolg van terroristische dreiging spoelen bij zulk noodweer volledig onder bij de verwoestende uitwerkingen van het onovertroffen Britse klimaat…

29 maart 2016 London

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *