Alexandria juicht te vroeg tegen SV Orderbos

By | 1 april 2018

Met de 1-2 van Roelof Roossien leek Alexandria zondagmiddag in de blessuretijd de drie punten te krijgen die het verdiende tegen SV Orderbos. De bezoekers juichten te vroeg. Vanaf de aftrap bezorgde Peter-Jan Kloppers de thuisclub in extremis alsnog een ietwat fortuinlijke gelijkmaker.

De Apeldoornse derby in de vierde klasse G kende zodoende een spectaculaire ontknoping. Waarin de gasten uit Apeldoorn-Zuid eigenlijk te weinig kregen. Op basis van het spelverloop en de kansen had het elftal van Anil Ohzan Ihtiyar de meeste aanspraak mogen maken op een overwinning.

Keeper Kevin Bloemendal en de lat stonden meer Alexandria-goals hinderlijk in de weg. Halverwege de eerste helft voorkwam de SV Orderbos-keeper een achterstand voor zijn ploeg door een strafschop van Okan Soykan – en de aansluitende rebound – te stoppen.

Kort voor rust hielp Dennis Dielemans de ploeg van Ben Kanselaar zelfs aan de leiding. In de tweede helft draaide Alexandria onder aanvoering van Younes Mansouri en Roelof Roossien de duimschroeven wat meer aan. Dit resulteerde in de 54e minuut in de 1-1, gescoord door Roossien.

Met deze score leken beide teams genoegen te nemen. Totdat het in het venijnige staartstuk nog eventjes flink losbarstte…