Koploper heeft weinig te duchten van GA Eagles

By | 6 april 2018

Fortuna Sittard is vrijdagavond weer een stapje dichter bij promotie naar de eredivisie gekomen. In de Adelaarshorst kon Go Ahead Eagles de koploper van de Jupiler League niet van de zege afhouden: 0-1.

De Limburgers hadden weinig te duchten van de thuisclub. De supporters van Go Ahead Eagles moeten nog vier wedstrijden door de zure appel heenbijten, dan behoort het rampseizoen 2017-2018 definitief tot het verleden.

Voor 7.563 toeschouwers scoorde de al door Ajax vastgelegde Perr Schuurs de enige goal van de avond. Wat Fortuna zichzelf aansluitend kon verwijten, is dat het de score niet verder uitbouwde. Hierdoor mocht een voor de zoveelste keer onmachtig Go Ahead Eagles tot het einde toe blijven hopen op een punt.

Omdat NEC met 2-0 bij jong Ajax verloor, bouwde Fortuna Sittard zijn voorsprong op de Nijmegenaren uit tot vier punten. De beloften van Ajax staan weliswaar met één punt achterstand op de tweede plek, maar de Amsterdammers doen slechts voor spek en bonen mee. Zij kunnen wel kampioen worden, maar niet promoveren.

Go Ahead Eagles mag zich alvast gaan richten op het komende seizoen. Voor de supporters valt te hopen adviseur Paul Bosvelt en voorzitter Hans de Vroome eerdaags bij de voorjaarsuitverkoop bij Manchester City wat bruikbaars op kop weten te tikken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *