AGOVV kan voorsprong niet vasthouden

By | 7 april 2018

Tot aan de blessuretijd hield AGOVV stand in Westervoort. Door een late strafschop ging de Apeldoornse tweedeklasser in de uitwedstrijd bij AVW ’66 alsnog met lege handen naar huis: 3-2.

Halverwege zag het er veelbelovend uit voor de ploeg van trainer Jerry Cooke. Met een 1-2 voorsprong ging AGOVV de rust in. Achterin stond het goed. Voorin legden de Apeldoorners een dodelijke efficiency aan de dag. Uit de weinige keren dat de bezoekers voor de AVW-goal opdoken vonden Dylan Daley (18.) en Lars Hoekman (21.) het net. Bij de 1-1 van Rigter, een minuut na de openingstreffer, zat keeper Mike Koldenhof lelijk mis.

Na rust zette de fysiek sterkere thuisploeg de Blauwen van meet af aan met de rug tegen de muur. De Apeldoorners slaagden er niet meer in zich onder de toenemende druk van de thuisploeg uit te voetballen. Het was niet wachten óf de gelijkmaker zou vallen, maar wannéér. Een tiental minuten voor het einde gebeurde het onvermijdelijke en kopte Derksen de 2-2 binnen.

De wedstrijd eindigde evenals het eerste onderlinge treffer tussen beide clubs op 30 september in Apeldoorn: met een strafschop na ‘handelend optreden’ van invaller Wesley Bruinier. Vanaf elf meter liet Derksen Koldenhof kansloos.

Daarmee was het nog niet gedaan. Nóg dieper in de toegevoegde tijd moest Ross Baars, een andere AGOVV-invaller, iets te overenthousiast ingrijpen bekopen met een rode kaart.