Sfeervolle Ost-derby op het Ernst-Abbe-Sportfeld

By | 16 april 2018

Vandaag 5 jaar geleden

Hoewel ik als Nederlander wars ben van ‘Ostalgie’, werkt voetballen kijken in de voormalige DDR toch altijd op de een of andere manier op de sentimenten. Zeker wanneer het zich afspeelt in een heus paradijs…

Herzlich willkommen im Paradies! staat niet voor niets op het toegangskaartje gedrukt dat ik als tastbaar bewijs heb overgehouden aan de ouderwetse Ost-derby tussen FC Carl Zeiss Jena en de 1.FC Lokomotive Leipzig. Het Paradijs is de naam van het park waarin het stadion van FCC zich bevindt. Vandaar.

Anno 2013 betreft het slechts een competitieduel in de Regionalliga Nordost, zeg maar de vierde divisie. Het gaat wél om twee clubs met een roemruchte Vergangenheit. Twee voormalige finalisten uit de Europa Cup voor bekerwinnaars. Grote namen uit het DDR-voetbal. Thüringen tegen Sachsen.

Het Ernst-Abbe-Sportfeld zit dan ook behoorlijk vol wanneer de twee Traditionsvereine op deze dinsdagavond op elkaar stuiten. Lekker weertje. Heerlijk sfeertje.

Met een perfect verloop voor de thuisclub. De Jena-aanhang gaat na de afgetekende 3-0 overwinning völlig aus dem Häuschen.

16 april 2013 Jena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *