Tijdrovende omwegen door geschuif met speeldata

By | 1 mei 2018

Vandaag 12 jaar geleden

Door het geschuif met speeldata heb ik in het verleden de nodige onnodige omwegen moeten maken… Voor wie in Sunderland een voetbalwedstrijd bezoekt, ligt het immers niet voor de hand om aansluitend vanuit Manchester terug te vliegen naar Nederland.

Toch overkomt het me als ik twaalf jaar geleden met Tom de Noordzee oversteek om in Engeland wat voetbalsfeer op te snuiven. Het kost ons op de Dag van de Arbeid heel wat werk om daadwerkelijk aanwezig te kunnen zijn bij de wedstrijd waarvoor we ons al ruim tevoren van tickets hebben verzekerd. Én om vervolgens de thuisreis te kunnen aanvaarden…

Op het moment dat ik online kaarten bestel staat Sunderland tegen Arsenal gepland op zaterdag 29 april. De late verplaatsing van de wedstrijd die we willen bezoeken naar maandag 1 mei betekent dat we ons complete reisschema moeten omgooien. Clubs, bonden en vooral televisiestations trekken zich namelijk niets aan van alle moeite die stadionbezoekers zich moeten getroosten om een wedstrijd bij te kunnen wonen.

We komen op zaterdag aan in Newcastle. In plaats van het geplande wedstrijdje mee te pikken in het Stadium of Light wijken we die middag noodgedwongen uit naar Kit Kat Crescent in York! Volgens planning reizen we van daaruit van het noordwesten van Engeland naar het noordoosten. Met twee overnachtingen in Eccles, een buitenwijk van Manchester.

Om Dennis Bergkamp voor een laatste keer in het Arsenal-shirt te zien voetballen, moeten we ’s maandags hetzelfde traject in omgekeerde richting afleggen. Een afstand van ruim 230 kilometer. Een reis van meer dan drie uur met de trein.

Nou was het logischer geweest om dan met Jet2.com vanuit Newcastle weer het vliegtuig naar Nederland te pakken. Omdat we al een retourvlucht hebben geboekt uit Manchester, moeten we na afloop van het duel in Sunderland weer half Engeland door om naar huis te kunnen vliegen!

Al die tijdrovende omwegen hebben één bijkomend voordeel. Ze stellen ons voorafgaand aan de kraker in Sunderland wel in staat om in Newcastle nog eventjes naar het St. James’ Park te hoppen. We zien zodoende meer dan genoeg.

1 mei 2006 Newcastle uponTyne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *