ZVV ’56 drukt SV Orderbos dieper in de zorgen

By | 10 mei 2018

Door een 2-3 zege bij SV Orderbos neemt ZVV’56 wat afstand van de onderste plaatsen in de vierde klasse G. De thuisploeg komt door de nederlaag juist steeds dieper in het degradatiemoeras terecht.

Terwijl de zeepkisten op deze Hemelvaartsdag het Orderbos voor zich opeisten, hielden SV Orderbos en ZVV ‘56 elkaar één helft in evenwicht. Na een 2-2 ruststand besliste Jim Florentinus de wedstrijd in de 69e minuut in Zevenhuizens voordeel.

SV Orderbos moest de laatste twintig minuten met tien man verder toen Lesley Jacobs wegens iets te onbenullig inkomen een rode kaart kreeg. Een nogal zware sanctie van de verder prima leidende scheidsrechter.

De zege brengt ZVV’56 op een puntentotaal van 26. SV Orderbos blijft op 22 punten staan, slechts één punt boven een plek die de Kanselaar-brigade veroordeelt tot het spelen van nacompetitie om het klassebehoud. De voorsprong  van de Orderbosclub op hekkensluiter Groen Wit ’62 – en rechtstreekse degradatie – bedraagt drie duels voor het seizoenseinde in de ‘Apeldoornse Bundesliga’ drie punten.