Keien van supporters na gezellig Avondje NAC

By | 12 mei 2018

Vandaag 28 jaar geleden

Wilko ten Dam schrijft er nadien een prachtig stuk over voor het Deventer Dagblad. Getiteld: Keien van supporters. Over zo’n ouderwets gezellig Avondje NAC met Go Ahead Eagles in de nacompetitie van 1990.

Altijd reuzegezellig daar in het oude NAC-stadion aan de Beatrixstraat. Fantastisch publiek. Maar dan alleen als NAC wint. En dan gebeurt lang niet altijd… Het uitgeleide dat de supporters uit Deventer krijgen, is daar een mooi voorbeeld van.

Keigezellig ja, zo’n Avondje NAC. Met de nadruk op kei! Of beter gezegd: keien, want er vliegt na afloop niet één kei door de ruiten van de bussen waarmee de supporters van Go Ahead Eagles naar het station terug moeten, maar een veelvoud van één kei…

Wonderwel vallen er geen gewonden. De materiële schade is aanzienlijk. Het blijven die avond de enige treffers van de Bredanaars. Go Ahead Eagles en de meegereisde aanhang gaan met een 2-0 overwinning naar huis.

Zoals Wilko zijn lezers de stenenhagel bij de aftocht steen voor steen laat meebeleven, zo raak geeft de huidige generatie verslaggevers zelden iets weer.

12 mei 1990 Breda

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *