De Kogel schiet Go Ahead Eagles naar eredivisie

By | 22 mei 2018

Vandaag 2 jaar geleden

Het moment waarop Doetinchemse randdebielen op het veld spelers van Go Ahead Eagles te lijf gaan, mis ik. Dan zit ik alweer in de auto, op weg naar de volgende wedstrijd in Beekbergen.

De verlossende treffer van Leon de Kogel valt voor mijn neus. Na de 4-1 overwinning van drie dagen eerder in Deventer breekt die 1-1 feitelijk het verzet van De Graafschap. Go Ahead Eagles houdt wonderwel stand op de kolkende Vijverberg. Dat het vaak met meer geluk dan wijsheid gebeurt, doet weinig ter zake. Who cares? De Deventenaren keren terug in de eredivisie. De Graafschap degradeert naar waar het thuishoort, de Jupiler League.

In eerste instantie zou ik helemaal niet naar Doetinchem gaan. Via een van ’s lands bekendste voetbalsupporters uit Oudewater kom ik op de dag van de play-off finale alsnog in het bezit van een toegangskaartje.

Al gedurende de tweede helft kan een blinde zien aankomen dat het weleens mis kan gaan. Ongehinderd door stewards rukt een grote groep De Graafschap-aanhangers van de ene kant van het stadion naar de andere kant op. Niemand legt de boefjes een strobreed in de weg om achter het doel van Theo Zwarthoed gek te doen.

22 mei 2016 Doetinchem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *