Zonsopgang tegemoet in Santiago de Cuba

By | 24 mei 2018

Vandaag 10 jaar geleden

Laat in de nacht of juist vroeg in de ochtend? Het is maar hoe je het bekijkt. De straten van Santiago de Cuba zijn hoe dan ook zo goed als uitgestorven na sluitingstijd van de Casa de la Trova.

Ik schat dat de klok tegen vijven loopt op het moment dat ik de foto heb gemaakt. Op de temperatuur valt niets aan te merken. Het kwik daalt in de op één na grootste stad van Cuba zelfs in ‘winterse’ omstandigheden zelden onder de twintig graden. Wie ooit het genoegen heeft gesmaakt in Cuba Oriental te verblijven, zal het beamen. De enige jas die je op het oostelijk deel van het eiland soms hoeft te dragen, is een regenjas.

Vanaf het Parque Céspedes is het te voet hooguit een kwartiertje naar de plek van bestemming. Toch verloopt de weg naar het casa particular van Mirta met horten en stoten. De mojitos van de voorgaande uren doen zich gelden. Het kost mijn hospita, ofwel de schim rechts op de foto, de nodige moeite om recht overeind te blijven staan. Toch slaat de sympathieke oude dame zich er moedig doorheen en gaat ze samen met Arianne, de schim links op de foto, de zonsopgang tegemoet.

24 mei 2008 Santiago de Cuba

Een gedachte over “Zonsopgang tegemoet in Santiago de Cuba

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *