KNVB laat de leeuw in z’n onderbroek staan

By | 27 mei 2018

Vandaag 12 jaar geleden

In de aanloop naar het WK voetbal van 2006 houdt de zogenaamde leeuwenhose van Bavaria de gemoederen nogal bezig. Het uitdelen van deze door de Brabantse bierbrouwer bedachte oranje ‘lederhosen’ met leeuwenstaart krijgt een nogal pikant staartje.

Als gevolg van conflicterende sponsorbelangen staat bij Oranjes afsluitende oefeninterlands op weg naar Duitsland de leeuw niet in zijn hempie, maar veel supporters in hun onderbroek. Letterlijk! Meestal betreft het de prijs van de toegangskaarten waarmee bonden of clubs stadionbezoekers uitkleden. Bij de Kuip moeten voor aanvang van de oefeninterland tegen Kameroen Oranjefans in leeuwenhosen zonder pardon uit de kleren.

Omdat Heineken de KNVB sponsort, komt niemand met kleding van de concurrent het Feyenoordstadion binnen. Wie een leeuwenhose draagt, moet deze bij de stadioningangen inleveren. Slimmeriken met enkel een Bavariabroek aan, wordt door het stadionpersoneel verordend hun hose uit te trekken. Zij worden vervolgens botweg in hun boxershorts of g-string de regen in gestuurd!

De stapels leeuwenhosen bij de tourniquets vormen een treurig bewijs van dit staaltje onvervalste en onbeschaamde onderbroekenlol waaraan de KNVB z’n trouwe klanten blootstelt.

27 mei 2006 Rotterdam

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *