AGOVV blijft ijskoud op het broeiende rubber

By | 9 juni 2018

AGOVV leeft nog steeds. Na Batavia ’90 schudden de Blauwen zaterdagmiddag ook Terschuurse Boys van zich af. Op het broeiende rubber van sportpark Berg en Bos bleven de Apeldoorners ijskoud en plaatsten ze zich met een 3-0 overwinning voor de nacompetitiefinale.

Met meer geluk dan wijsheid overleefde AGOVV de eerste helft. De jongens uit Terschuur lieten Niels van Geerenstein en consorten 44 minuten lang naar adem happen. Ze slaagden er evenwel niet in om de blauwe verdedigingsgordel voor het doel van keeper Mike Koldenhof te kraken. AGOVV ontsnapte bovendien aan een penalty toen Armon Veeneman zijn tegenstander binnen de beruchte lijnen naar het kunstgras trok.

Enigszins tegen de verhouding in ging AGOVV zowaar met een 1-0 voorsprong thee drinken. Kort voor het rustsignaal gaf Marco Bosz Terschuurse Boys-doelman Ceriel van Veldhuizen het nakijken.

Toen invaller Yuri Brentjens tien minuten na de hervatting de score verdubbelde, was de buit binnen voor de Apeldoorners. Met de moed der wanhoop probeerden de nummer twee van de derde klasse B nog wel de achterstand te verkleinen. Het lukte de bezoekers niet om Koldenhof te bedwingen.

Vijf minuten voor het einde deelde Luca Hendriks de definitieve genadeklap uit. Met zijn eerste de beste balcontact was de vervanger van de onzichtbare Lars Hoekman meteen de keeper te snel af en plaatste de bal tussen twee verdedigers door over de doellijn.

Dat het team van trainer Jerry Cooke eveneens een strafschop had moeten krijgen toen Maikel van der Wijk binnen het strafschopgebied onderuit werd gehaald, deed voor de uitslag verder niet meer ter zake.

Op zaterdag 16 juni krijgt de nacompetitie voor AGOVV een ontknoping in Oldebroek bij klassegenoot OWIOS. In de reguliere competitie waren de als twaalfde geëindigde Oldebroekers de nummer dertien uit Apeldoorn twee keer te sterk af. Op 23 september haalde OWIOS op eigen veld met 5-0 uit. Op 3 februari draaiden de groenwitten op Berg en Bos in de blessuretijd een 2-1 achterstand om in een 2-3 zege.

Bij winst handhaaft AGOVV zich in de tweede klasse. Een nederlaag betekent degradatie.