Prima onderkomen in de buurt van Sancti Spiritus

By | 19 juni 2018

Vandaag 19 jaar geleden

Het is een hele belevenis om in een Fiat(je) Uno een Vuelta de Cuba te maken. In het gezelschap van Eduard maak ik medio 1999 zo’n ‘rondje’ over het grootste Caribische eiland. Het brengt ons op tal van verrassende plekken. We doen alles op de bonnefooi, gaan rijden en zien wel waar we uitkomen.

Na vier bruisende nachten in Santiago de Cuba moet ik helaas afscheid nemen van de bevallige Margarita uit het Spaanse Burgos… De eerste etappe van de terugweg naar Havana voert ons via Bayamo, Las Tunas, Camagüey en Ciego de Avila. Negen uur later en 523 kilometer verder vinden we het welletjes. Niet ver van Sancti Spiritus houden we het voor gezien.

Een tiental kilometer buiten de stad van de ‘Heilige Geest’ pakken we op de Carretera Central de afslag naar een hotel met de fraaie naam Zaza. De waarschuwing in talloze reisgidsen dat het in Cuba onverstandig is op eigen houtje een hotel te zoeken blijkt ongegrond. Behalve de pakweg vijftien Cubanen die zich ophouden in het zwembad zijn we de enige gasten.

De receptioniste stelt ons liefst de gehele derde verdieping van het hotel ter beschikking. Voor omgerekend slechts drie tientjes per nacht. In guldens! Je kunt het slechter treffen.

19 juni 1999 Finca San Jose

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *