Scherven als opwarmer Confederatie Cup-duel

By | 21 juni 2018

Vandaag 15 jaar geleden

Frankrijk organiseert in 2003 de Confederations Cup. Met een gedenkwaardig weekendje in de Parijse banlieues met de Kleef tot gevolg.

Het begint al bij aankomst op de parkeerplaats van het Formule 1-hotel in Saint-Denis. Niet bepaald vijfsterren. Sterren zitten wel in de ruiten van sommige auto’s op de parkeerplaats. Althans van die voertuigen waarvan de ruiten de voorgaande ‘Kristalnacht’ hebben overleefd… In de nachtelijke uren hebben lokale souvenirjagers al het aanwezige rollende materieel opengebroken en leeggeroofd. De parking is veranderd in één zee van glasscherven. Soyez le bienvenue!

Het onderonsje tussen Kameroen en Turkije waar we ’s avonds in het matig gevulde Stade de France getuige van zijn schopt het niet tot mijn Top-10 van meest gedenkwaardige voetbalwedstrijden. Het is wel de laatste wedstrijd waarin Marc-Vivien Foé levend van het veld stapt. Vijf dagen later stort de Kameroenees in Lyon in het duel tegen Columbia op het veld in elkaar en overlijdt op slechts 28-jarige leeftijd.

Na afloop van Turkije – Kameroen gaat het overigens goed los. De Franse oproerpolitie moet alles doen om supporters van beide landen uit elkaar te houden. Zonder slag of stoot gaat dat zeker niet.

21 juni 2003 Saint-Denis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *