Heurelho Gomes warmt zich op met een powerbag

By | 15 juli 2018

Vandaag 3 jaar geleden

Een potje pezen in de Duitse provincie. Helemaal in Verl. Een uithoek in het oosten van Nordrhein-Westfalen. Tien kilometer verwijderd van Gütersloh, 230 kilometer van Apeldorp. Om de plaatselijke Regionalligist te zien voetballen tegen het Engelse Watford.

Het is in de dagen waarin Steven Berghuis op het punt staat om van AZ te verkassen naar de promovendus in de Premier League. Een voorzichtige blik op de in Ost-Westfalen verzamelde Watford-stoottroepers maakt al duidelijk dat de Apeldoorner heel wat spinazie moet eten, c.q. uren in het krachthonk dient door te brengen om zich tussen dit uit de kluiten gewassen gezelschap staande te houden. Voetballend heeft de zoon van Frank Berghuis in zijn kleine tenen meer talent dan alle Prödls in hun hele lichaam, qua postuur past hij er wel drie keer binnenin…

Het kweken van de benodigde spiermassa, gaat niet vanzelf. Bewonderenswaardig om te zien hoe Heurelho Gomes tijdens zijn warming-up bij zomerse temperaturen minutenlang met een 30 kilogram wegende Powerbag allerlei krachtoefeningen doet. Alsof het zak veren betreft, zo gaat de Brazilaan ermee tekeer. Bijzonder sterk staaltje van de voormalige PSV-doelman.

15 juli 2015 Verl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *