Polizei houdt oogje in het zeil bij wedstrijd Ajax

By | 1 augustus 2018

Vandaag 20 jaar geleden

Ajax wipt twintig jaar geleden de grens over om te sparren tegen Borussia Mönchengladbach. Het oefenpotje in Bocholt trekt bijna 10.000 toeschouwers.

Met Huupie en Tommie, respectievelijk negen en zeven jaar oud, rijd ik naar Duitsland. Het is het eerste buitenlandse uitstapje van het duo. Later reizen ze hun favoriete Amsterdamse club tijdens Europese optredens vaker achterna. Maar dan zonder hun oom, die niet zo Ajax minded is. Al kunnen we de verdwazing wel een familiekwaal noemen. Dat de première uitgerekend in Bocholt plaatsvindt, berust op toeval.

Ook al speelt Ajax zonder WK-gangers, de Nederlandse landskampioen blijft de Borussen in het Stadion am Hünting eenvoudig met 3-1 de baas. Als toegift gaan de boys na afloop met een heel legertje Ajacieden op de foto. Spelersbussen worden anno 1998 nog niet afgeschermd door griezels in fel gekleurde jassen die kinderen uit oogpunt van veiligheid wegjagen.

De cameraman van de Duitse politie ziet er op toe dat er niets gebeurt. Door het open dak van zijn busje legt hij alle verdachte bewegingen van rondlopend supportersvolk vast. Er ontgaat de Polizei weinig.

1 augustus 1998 Bocholt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *