Trainersduo kersverse Topklasser strak in het pak

By | 27 augustus 2018

Vandaag 7 jaar geleden

Aangezien de competities in de lagere klassen van het amateurvoetbal doorgaans pas later beginnen, wil ik in augustus nog weleens ergens een kijkje gaan nemen in het ‘betaalde’ amateurvoetbal. Spakenburg is wat dat betreft ook niet zo ver rijden vanuit Apeldoorn.

Zeven jaar geleden is IJsselmeervogels aan de beurt. Maar ongeacht aan welke kant van de Westmaat iemand voor anker gaat, zowel bij de rooien als de blauwen kijk je je ogen uit. Menig club uit wat dan nog de Jupiler League heet, zou jaloers zijn op een dergelijke entourage.

Tegenstander die middag is Topklasse-debutant SVZW. Met twee oude bekenden uit Apeldoorn op de bank: hoofdcoach Peter Wesselink en assistent Marcel Sileon. De Wierdenaren zijn dan weliswaar nieuw in de – dan – hoogste afdeling van het amateurvoetbal, ze presenteren zich naar behoren. Ze komen prima voor de dag.

Ondanks de 3-1 nederlaag maakt het Wierdense trainersduo de blits. Onberispelijk gekleed in hun zwarte kostuums slaan ze de wedstrijd vanaf de bank gade. Wie niet beter zou weten, zou denken dat het Apeldoornse tweetal namens een begrafenisondernemer acte de présence gaf…

27 augustus 2011 Spakenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *