Bijzonder weerzien voor Huntelaar en Verhaegh

By | 1 september 2018

Vandaag 6 jaar geleden

In organisatorisch opzicht liep veel niet zoals zou moeten. Qua spelersmateriaal heeft het tweede profavontuur van AGOVV best het nodige talent voortgebracht. Met dank aan Ted van Leeuwen.

Voor aanvang van het seizoen 2003-2004, het seizoen waarin er in Apeldoorn weer betaald voetbal wordt bedreven, haalt ’s lands beste talentspeurder drie spelers van jong PSV naar Apeldoorn: Klaas-Jan Huntelaar, Paul Verhaegh en Koen Garritsen. Op dat moment kunnen slechts weinigen bevroeden dat twee van die talenten het later tot gewaardeerde Bundesligaprofs zullen schoppen.

Ik vind het best bijzonder dat ik op de tweede speeldag van het seizoen 2012-2013 twee voormalige AGOVV-profs als aanvoerders het veld zie betreden bij het Bundesliga-duel Schalke 04 tegen FC Augsburg. Huntelaar mag die Kapitänsbinde dragen bij afwezigheid van vaste aanvoerder Benedikt Höwedes. De rol van Verhaegh in Augsburg is onomstreden.

Ted van Leeuwen verdient daarvoor een enorm compliment. Hij heeft beide voormalige PSV-talenten de kans gegeven om op sportpark Berg en Bos te rijpen en uit te groeien tot wat ze later zijn geworden.

1 september 2012 Gelsenkirchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *