Vink al weer helemaal thuis op het oude nest

By | 2 september 2018

In de eerste van drie poulewedstrijden in de strijd om de districtsbeker boekte Groen Wit ’62 zondagmiddag een eenvoudige overwinning op FC Zutphen. Aan de Landdrostlaan mochten de bezoekers niet klagen dat de teller na 90 minuten bij slechts 3-0 bleef staan.

Drie weken voor aanvang van het seizoen in de vierde klasse F trekt de nieuwe trainer Marcel Vink een positieve tussenbalans. “We hebben al hiervoor vijf serieuze wedstrijden gespeeld, waaronder drie voor de Apeldoorn Cup. Die bekerwedstrijden zie ik ook als nuttige oefenduels voordat we aan de competitie beginnen. Een voorbereiding van zes weken moet ertoe leiden dat we er op 23 september klaar voor zijn. We zitten nu halverwege. We moeten nog wat beter op elkaar ingespeeld raken. Het moet nog wat dreigender worden.”

Na omzwervingen in onder meer Eerbeek en Teuge keerde Vink deze zomer terug bij de club waar hij zelf in de jaren ’90 furore maakte als aanvoerder van het eerste elftal. “Groen Wit voetbalde toen nog op zaterdag. In de tweede klasse zaten we bij csv Apeldoorn in. De Hoofdklasse was destijds de hoogste afdeling. Die tweede klasse is dus vergelijkbaar met de eerste klasse van nu. Mooie tijden. Met Eric Whittie en Hennie van Werven als trainers”, denkt de opvolger van Martijn de Harder met veel plezier terug aan de meest succesvolle periode uit de clubgeschiedenis.

Vergelijkingen trekken met die gloriedagen van weleer, vindt Vink zinloos. “Van deze jongens heeft nooit iemand hoger gespeeld dan vierde klasse. Het voetbal is heel erg veranderd. Het spel gaat veel sneller dan in mijn tijd. Tegenwoordig krijg je veel minder tijd om in het veld keuzes te maken.”

De spelersgroep waarmee hij in het seizoen 2018-2019 aan de aftrap verschijnt beschikt over rijkelijk potentie.Alle vooruitzichten zijn volgens de Groen Wit-coach aanwezig om er een succesvol seizoen van te maken. “Er staat een groep die heel graag wil. Eromheen is alles goed geregeld. De randvoorwaarden zijn prima voor elkaar. Ons enige probleem is de krapte van de groep. We hebben er 29 voor het eerste en het tweede.”

Talent loopt er binnen de Matense vereniging volop. Vink ondervindt echter dezelfde moeilijkheden als zijn voorganger. Het blijkt niet altijd even eenvoudig om het aanwezige spelerspotentieel te activeren voor selectievoetbal. “Dat is iets wat we ons moeten aantrekken. Vanuit lagere teams kunnen we met gemak anderhalf selectieteam vormen. Misschien moeten we maar eens met een charmeoffensief starten.”

Over de kracht van de aanstaande tegenstanders in de ‘Apeldoornse Bundesliga’ weet Groen Wit’s trainer nog onvoldoende om er een sluitend oordeel over te vellen. “Afgaande op het afgelopen seizoen verwacht ik wel dat Beekbergen en Brummen weer bij de bovensten zullen meedraaien. Misschien kan Apeldoornse Boys ook wel hoog eindigen. Onze doelstelling is om niet in de problemen te komen. Een club als Groen Wit moet op een plek bij de eerste zes kunnen eindigen. Maar waarom zouden wij niet voor een verrassing kunnen zorgen? Je weet het maar nooit.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *