Columbia en TKA maken er een échte derby van

By | 4 september 2018

Vandaag 2 jaar geleden

In de grootste dorp van de Veluwe zijn derby’s tussen lokale voetbalclubs met name in ‘Apeldoornse Bundesliga’ bijna aan de orde van de dag. Nou wil ik niet overkomen als een ouwe zeur en in herhaling blijven vallen over dat vroeger alles beter was, maar ik kan er uit eigen ervaring over meepraten dat er in the old days vaak wel meer pit in zat dan nowadays.

De openingswedstrijd in het seizoen 2016-2017 in de derde klasse B bij de zondagamateurs is een positieve uitzondering. De tweestrijd tussen Columbia en promovendus TKA maakt heel wat emoties los. Precies zoals het hoort bij zo’n sportieve burenruzie.

Met het 4-0 verlies aan de Winkewijertlaan kan de kersverse  derdeklasser met de frisse tegenzin wel leven, het optreden van de scheidsrechter stemt de Orderbosbewoners minder gelukkig.

Enig recht van spreken hebben Ugur Yildirim en zijn ploeggenoten zeker. Op onpartijdigheid kan de bij vlagen inconsequente leidsman niet consequent worden betrapt. De irritaties daarover komen het spel van TKA niet bepaald ten goede.

Kortom, een échte derby!

4 september 2016 Apeldoorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *