Orderbos-trainer Kanselaar wil ‘gewoon lekker voetballen’

By | 17 september 2018

Aan de 4-1 nederlaag tegen Alexandria tilde Ben Kanselaar niet zo zwaar. Daags na zijn 59e verjaardag hechtte de trainer van SV Orderbos er meer waarde aan dat zijn elftal eindelijk weer eens op écht gras had kunnen voetballen. De droogte van de afgelopen maanden speelde Kanselaar c.s. in de aanloop naar het nieuwe seizoen namelijk behoorlijk parten. Voor de selectie van de Zondagvierdeklasser was het onmogelijk om het tot ‘steppe’ verworden eigen trainingsveld te gebruiken.

“We hebben pas afgelopen donderdag weer voor het eerst weer op ons eigen veld getraind. We zijn in de laatste week van juli al begonnen met de voorbereiding. We hebben behoorlijk moeten improviseren. We hebben vooral getraind bij csv Apeldoorn. Ook de bekerwedstrijd tegen Go Ahead hebben we vorige week op het csv-veld gespeeld. In zulke omstandigheden komt kunstgras goed van pas”, aldus de Orderbos-trainer.

De bekerwedstrijd tegen Alexandria maakte wel duidelijk dat het SV Orderbos enigszins aan scorend vermogen ontbreekt. Terwijl bij de tegenstander drievoudig doelpuntenmaker Richard van Schooten vaak aan een halve kans genoeg heeft, stond het vizier bij Kanselaars voorwaartsen niet op scherp. “Voetballend gaat het goed. We creëren zóveel kansen. Alleen scoort Van Schooten wel en bij ons gebeurt dat niet”, constateerde de verliezende coach.

Over wat voetballend Apeldoorn komend seizoen mag verwachten, houdt Kanselaar zich op de vlakte. Een week voor de competitiestart in de vierde klasse F tegen het gepromoveerde EDS waagt hij zich niet aan allerlei prognoses. “Er zijn in onze afdeling een paar ploegen die ervoor gaan en kampioen willen worden. De rest moet zorgen dat ze erin blijven. Vorig jaar hadden we de Vosjes erbij en werd er geroepen dan we wel even gingen meedoen om het kampioenschap. Verloren we de eerste wedstrijd meteen met 6-1 bij Beekbergen. Wij moeten bij Orderbos geen ambities hebben. Wij moeten proberen een goede start te maken en gewoon lekker voetballen.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *