Clowneske Albanees drijft Feyenoord tot wanhoop

By | 2 oktober 2018

Vandaag 27 jaar geleden

Terwijl aan het begin van de jaren ’90 het ijzeren gordijn in Oost-Europa steeds verder openschuift, blijft Albanië enigszins verborgen achter een muur van geheimzinnigheid. Voetbalclubs uit Europa’s meest gesloten land over de vloer gelden in Nederland als een rariteit.

Wat me doet besluiten om naar de Europa Cup 2-kraker Feyenoord tegen Partizan Tirana te gaan, weet ik 27 jaar later niet meer. In die tijd reis ik stad en land af voor de meest vreemde wedstrijden. Hoe gekker, hoe mooier.

Gek gaat het er die avond zeker aan toe in een halfvolle Kuip. Om het ook mooi te noemen, gaat misschien wat te ver. Feyenoord heeft met ‘Say oe aa’ Ed de Goey al niet de knapste keeper op de goal staan. De kale goalie van de Albanezen, die voor de speciale gelegenheid met reclame van Bakker Klootwijk uit Rotterdam op hun shirt lopen, steelt in het Feyenoordstadion de show. Deze Lekbello heeft veel weg van Bassie van Adriaan. De Albanees keept de wedstrijd van zijn leven. Met zijn clowneske capriolen drijft hij het Legioen bijna tot wanhoop. Hij lijkt onpasseerbaar, houdt 87 minuten lang alles tegen.

Nota bene Peter Bosz scoort enkele minuten voor het einde de enige goal van avond. Met dit zeldzame doelpunt blijft Feyenoord de schande van een verlenging bespaard. Foto ANP.

2 oktober 1991 Rotterdam

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *