Wolf in schaapskleren luistert AGOVV-jubileum op

By | 18 oktober 2018

Vandaag 5 jaar geleden

Bijna acht maanden na de viering van het 100-jarig bestaan van AGOVV is het dan eindelijk zover: de presentatie van het jubileumboek!

Ruim twee jaar heb ik er met mijn blauwe bril op aan gewerkt. Samen met Joost Houtappels. Het al dan niet verschijnen hangt lang aan een zijden draadje door het omvallen van de proftak van AGOVV en de nadrukkelijk daarmee samenhangende doodstrijd van de amateurvereniging. De 100 verhalen waaruit het boek is samengesteld liggen al in februari klaar voor publicatie. Ingehaald door de niet al te rooskleurige actualiteit moet ik in de maanden die volgen het nodige herschrijven.

Wanneer de vereniging door de inspanningen van een handjevol getrouwen en de steun van een plaatselijke ondernemer niet omvalt, kan het boek alsnog naar de drukker. Het eindresultaat ziet er prima uit, al zeg ik het zelf. 400 pagina’s Apeldoornse sportgeschiedenis. Niet gek voor een eenvoudig vierdeklassertje.

Tijdens de verlate jubileumviering die is gekoppeld aan de presentatie van het boek voert ook Johan Kruithof, sportwethouder van de Gemeente Apeldoorn, het woord. Het PvdA-boegbeeld steekt met droge ogen een heel betoog af over de ‘samenwerking’ tussen de club en de lokale overheid.

Als ik me niet vergis noemen ze zo iemand een wolf in schaapskleren. Dat AGOVV nog bestaat, komt zeker niet dankzij de Gemeente Apeldoorn. Eerder óndanks meneer Kruithof en zijn trawanten.

18 oktober 2013 Apeldoorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *