In Beekbergen is de kous met 5-1 definitief af

By | 20 oktober 2018

Vandaag 2 jaar geleden

De vierde klasse derby Beekbergen tegen WWNA haalt op 25 september 2016 om een tamelijk bizarre reden het einde niet. De scheidsrechter van dienst staakt het duel omdat hij het overzicht kwijt is. De goede man kan de zwarte kousen waarin de spelers van beide ploegen al 47 minuten rondlopen plotseling niet meer van elkaar onderscheiden.

Als gevolg van dit staaltje muggenzifterij moet WWNA doordeweeks terugkomen naar Beekbergen om de resterende 43 minuten uit te spelen. Niets wordt ditmaal aan het toeval overgelaten. De bezoekers hebben speciaal voor de gelegenheid witte kousen aangeschaft. Bovendien is de KNVB zo verstandig een andere leidsman te benoemen bij het vervolg op ‘kousengate’.

Het handjevol diehards dat zich bij een temperatuurtje van acht graden aan de druilerige Veldhofweg verzamelt, kan beide teams goed van elkaar onderscheiden. De zwarte broekjes noch de verticaal gestreepte shirts zorgen onder het zwakke schijnsel van het kunstlicht voor onnodige verwarring langs de zijlijn.

Na het laatste fluitsignaal geeft het scorebord de cijfers 5-1 aan. En daarmee is de kous definitief af aan de Veldhofweg…

20 oktober 2016 Beekbergen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *