Mini Estadi stroomt niet vol bij bezoek van Eibar

By | 27 oktober 2018

Vandaag 5 jaar geleden

Totdat het Estadi Johan Cruyff z’n poorten opent, spelen Barça B en Lieke Martens hun thuiswedstrijden in het Mini Estadi.

Wie weleens in Camp Nou bij een thuiswedstrijd van FC Barcelona aanwezig is geweest – en dat geldt voor ontelbare Nederlanders –, kent het kleine stadion ongetwijfeld. Gelegen aan de Calle d’Aristides Mailol tegenover het Palau Blaugrana en de Pista de Gel.

Vol zit het zelden. Toch proberen de altijd aanwezige sjacheraars voorafgaand aan elke thuiswedstrijd van het ‘filiaal’ op straat een extra zakcentje bij te verdienen met de verkoop van entreekaarten. Hoog zullen de verdiensten van deze zwarte handel niet zijn, toch blijven er altijd goedgelovige toeristen bestaan die zo stom zijn om zich voor veel te veel geld een entrada aan te laten smeren. Lekker makkelijk. Terwijl de kaartjes gewoon aan de kassa’s te koop zijn. Voor bedragen die lager liggen dan bij de doorsnee amateurclub in Nederland.

Op de elfde speeldag van de Segunda Division in het seizoen 2013-2014 verzeker ik me voorafgaand aan Barcelona B – Eibar van een ticket bij de kassa’s bij Poort 9 van Camp Nou. Voor het lieve sommetje van 5 euro kan ik gaan zitten waar ik wil om de bezoekers uit het Baskenland met 0-2 te zien zegevieren.

27 oktober 2013 Barcelona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *