Ondergaande zon geeft kleur aan avondje Schalke

By | 30 oktober 2018

Vandaag 8 jaar geleden

Een ouderwets zaterdagje voetbal in Duitsland. ’s Middags in Wanne-Süd naar het beloftenduel tussen Schalke 04 en FSV Mainz 05. Aansluitend meteen door naar Gelsenkirchen voor een op papier aantrekkelijk affiche in de Bundesliga.

Schalke 04 treedt in de eigen Arena aan tegen Bayer Leverkusen. Een beetje een Angstgegner voor Königsblau. Zoals ook op deze herfstavond zal blijken. De dramatische gestarte thuisploeg zakt door een 0-1 nederlaag zelfs onder de rode streep. Na de tiende competitieronde van het seizoen 2010-2011 blijft de teller staan op zes schamele puntjes voor het elftal van trainer Felix Magath.

Een elftal dat nota bene aantreedt met Manuel Neuer, Benedikt Höwedes, Ivan Rakitic, Jefferson Farfan, Raul, Klaas-Jan Huntelaar. Voorwaar geen kleine jongens toch.

In elk geval de ondergaande zon over het Ruhrgebied biedt voorafgaand aan de wedstrijd nog een fraaie aanblik. Het geeft nog iets van kleur aan de teleurstellende afsluiter van mijn ouderwetse zaterdagje voetbal.

Pas vierenhalve maand later gaat de zon onder voor Magath. Op 16 maart 2011 zet Schalke’s clubleiding de verguisde trainer en manager op straat.

30 oktober 2010 Gelsenkirchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *