Publiek bij City tegen Spurs houdt het niet droog

By | 9 november 2018

Vandaag 10 jaar geleden

Het is alweer tien jaar geleden dat het onvolprezen management van het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme mij ordinair wegbezuinigt. Om mijn vakantiedagen op te maken, besluit ik een paar dagen voetballen te gaan kijken in Engeland.

Na Blackpool is Manchester de tweede etappe op mijn trip. In wat dan nog het City of Manchester Stadium heet zie ik The Citizens in actie tegen Tottenham Hotpsur. Wat mij is bijgebleven is hoe zo’n vrouwelijke oppersteward mij voor aanvang van de wedstrijd aanspreekt omdat ik in de catacomben foto’s maak. Of moet ik zeggen opperstewardess?

Wat het ook zij, de lady in kwestie meent dat ik haar collega’s fotografeer. Dat schijnt verboden te zijn. Ik moet haar helaas teleurstellen. Dragers van oranje jassen zijn niet mijn ‘doelwit’. Ik kom ermee weg. Engels stadionpersoneel zet argeloze toeschouwers voor minder op straat, zoals menig PSV-fan eerder deze week op Wembley ondervond.

Het tegenwoordige Etihad Stadium heet modern te zijn. Waterdicht is het allerminst. Als de bui in de tweede helft losbarst, is er geen houden meer. De regen heeft vrij spel. De poncho’s en stukken plastic die worden uitgedeeld, bieden slechts ten dele bescherming.

Na het onaangename begin kent City tegen de Spurs zodoende een erg nat einde.

9 november 2008 Manchester

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *