AGOVV Futsal prikt ze er gemakkelijk in bij rentree in Mheenpark: 9-2 tegen ZVV Den Haag

By | 9 oktober 2021

Bij hun lang tegemoet geziene terugkeer in sporthal Mheenpark lieten de zaalvoetballers van AGOVV er geen gras over groeien. De Apeldoornse eredivisionist prikte ze er gemakkelijk in bij de eerste thuiswedstrijd in de inmiddels voormalige vaccinatielocatie in Zevenhuizen. De equipe van coach Serkan Kav versloeg het als tiende geklasseerde ZVV Den Haag vrijdagavond overtuigend met 9-2.

AGOVV Futsal doet daarom voorlopig wat het moet doen. Tegen de (sub)toppers Marlène en FCK de Hommel viel weinig eer te behalen. Tegen op papier gelijkwaardige of mindere tegenstanders behield de Apeldoornse vertegenwoordiger in de hoogste speelklasse van het zaalvoetbal tot dusverre de overhand. Na het Vlissingse Groene Ster ondervond ditmaal ZVV Den Haag dat de Blauwen op goede dagen tot veel in staat zijn.

In alle euforie na de zege dichtte Dylan de Bruin de Apeldoorners zelfs de mogelijkheid toe om de eerste fase van het seizoen bij de eerste acht af te sluiten. Met die klassering zou AGOVV Futsal zich voor de kampioenspoule plaatsen. “Dan staan we meteen veilig. Als iedereen fit is, zijn we tot hele mooie dingen in staat. We hebben genoeg kwaliteit. We hebben echt als een team gestreden. Neem een jongen als Jean Matitaputty. Vorig jaar mocht hij er al een beetje aan ruiken. Vanavond schiet hij er drie in. Geweldig toch”, oordeelde één van de andere uitblinkers aan Apeldoornse kant.

Het had vooraf wat voeten in de aarde of de 23-jarige aanvaller speelklaar zou zijn. Afgelopen weekend haakte hij op het veld bij Columbia met liesklachten voortijdig af. Diezelfde avond moest hij daardoor noodgedwongen toekijken hoe zijn zaalvoetbalteam in sporthal Zuiderpark kansloos onderuit ging tegen FCK de Hommel. Vijf dagen later had de opgelapte goalgetter een belangrijk aandeel in de zege van datzelfde zaalvoetbalteam.

De Bruin opende al vroeg de score, nam niet veel later ook de 2-0 voor zijn rekening en was bovendien als aanspeelpunt van waarde. Of de bal bij die eerste treffer wel in volle omvang de doellijn gepasseerd was, interesseerde de maker achteraf niet bijster veel. “De scheidsrechter vond dat hij zat. Daar gaat het om”, lachte De Bruin veelzeggend.

De schutter van dienst verklaarde dat hij zowel in de zaal als op het veld met scherp wil blijven schieten. “Ik wil altijd belangrijk zijn voor het team. Met vier assists en twee goals stond ik er vanavond. En dan te bedenken dat ik door die blessure maar op 60 of 65 procent van m’n kunnen zat. Ik heb de hele week niks gedaan. Dankzij Jan Kleinpenning, bij wie ik onder behandeling sta, kon ik spelen. Dat is een wonderdokter uit Almelo. Hij heeft een speciale behandelmethode. Hij trekt de lies uit elkaar en maakt zo de spieren langer. Ik hoop nu fit genoeg te zijn om zondag met Columbia te voetballen.”

AGOVV Futsal – ZVV Den Haag 9-2 (4-1). Doelpunten AGOVV Futsal: Jean Matitaputty (3), Dylan de Bruin (2), Rachid Boughalab, Jamarro Diks, Joey Jejanan, Onur Tekay.

stentor.nl zaterdag 9 oktober 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *